Coffeespot zrnková káva Brazílie Diamond Santos
Související produkty
Detailní popis produktu
V brazilské kávové historii je družstvo Cooxupé přítomno už několik desítek let. Bylo založeno v roce 1932 a v roce 1957 se vyvinulo v Regionální kooperační družstvo pěstitelů kávy Guaxupé.
Chuť | Oříšky, čokoláda, sušené ovoce, vyvážená, jemná |
Druh | 100% Arabica |
Stupeň pražení | 4 - Intenzivní |
Kyselost | Nízká |
Země původu | Brazilská káva |
Oblast | Minas Gerais |
Farma | Společenství malých farmářů |
Metoda zpracování | Suchá (natural) |
Odrůda kávy | Mondo Novo, Bourbon, Catuai |
O kávě Brazílie Diamond Santos
Díky dlouholeté zkušenosti na trhu s kávou je Cooxupé špičkovou referencí v národním a mezinárodním sektoru kávy. Firmy ve více než čtyřiceti zemích dnes nakupují brazilskou kávu od společnosti Cooxupé.
Družstvo má přibližně dvanáct tisíc členů, z čehož 97% tvoří malé zemědělské rodiny a malí vlastníci půdy pro něž je káva hlavním zdrojem obživy a příjmu. Cooxupé nakupuje kávu od producentů v Sul de Minas a Cerrado v oblasti Minas Gerais až po údolí Rio Pardo v Sao Paulu.
Družstvo má nákupní místa ve zhruba 250 brazilských městech, rozložených v těchto regionech.
Jak připravit kávu Brazílie Diamond Santos?
Kávu namelte na hrubost vyhovující vybrané přípravě kávy. Kávu dodáváme zrnkovou (nemletou). Pokud byste si přáli kávu namlít, napište do poznámky na jakou hrubost:
Jak kávu pražíme
Zrnka se pražením buď stanou jen další kávou z mnoha, nebo se promění v jedinečný chuťový zážitek.Každý den pražíme přesně tolik, kolik objednáte. Aby se vám do rukou dostala vždy čerstvá zrnka – jen tak si naplno vychutnáte jejich jedinečný charakter. Ten respektujeme a nesnažíme se ho měnit. Naopak. Pražíme zkrátka tak, abychom nechali rozvinout přirozenou chuť každé kávy a dostali z ní maximum.
Teplotu i čas proto upravujeme podle toho, co máme zrovna v pražičce. Celou dobu hlídáme každičký detail, protože právě to dělí vynikající kávu od té obyčejné.
Jak kávu skladovat
Kávu vždy rozbalte až těsně před přípravou. Ani potom ji nemusíte do ničeho přesypávat. Prostě sáček znovu uzavřete pomocí zipu. Třívrstvé obaly kávu chrání před vzduchem, zatímco jednosměrným ventilem může unikat přirozeně vznikající oxid uhličitý. Zrnka se tak mohou vydýchat, ale nezvětrají.
Balení dejte někam, kde je stálá teplota a sucho – což rozhodně není lednička nebo mrazák. Káva by v nich zbytečně nasávala vlhkost a okolní pachy. Tady by ani naše speciální sáčky nepomohly.
Výrobce: Coffeespotcz s.r.o., Babice 647, 687 03
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.